Skip to content Skip to footer

Over het Stagebureau Overvecht

Stagebureau Overvecht is een initiatief van Stichting Asha en DOK 030 in samenwerking met 030Office en de gemeente Utrecht. Het is de plek waar jongeren en studenten worden getraind, voorbereid, bemiddeld en begeleid bij het vinden en behouden van een stageplek. Het bureau fungeert ook als een centraal punt waar bedrijven terecht kunnen om stage- en werkervaringsplaatsen te vervullen.

De belangrijkste missie van Stagebureau Overvecht is om alle studenten uit Overvecht te helpen bij het vinden van een stageplek, hen voor te bereiden en te trainen op het solliciteren, bedrijven bewuster te maken van hun rol bij het bieden van stageplaatsen, en ouders bewust te maken van hun rol in de loopbaan van hun kinderen.

De activiteiten van het stagebureau omvatten het promoten en werven van studenten, het informeren en trainen van studenten in sollicitatietechnieken, het begeleiden en coachen van studenten bij het zoeken naar stageplaatsen, en het werven en begeleiding bij het erkennen van leerbedrijven. Het bureau werkt ook samen met MBO-instellingen en betrekt ouders bij het onderwijsproces.